whatsapp

Oto Kiralama Kaskosu

1- Rent A Car Kaskosunu Kimler Yaptırabilir ? Rent A Car Kaskosu Yaptırabilmek İçin En Az Kaç Araçla Başvuru Yapmak Gerekmektedir ?

Rent A Car Kaskosu Gerçek ve Tüzel kişiler adına düzenlenebilir. Gerçek kişiler adına düzenlenen poliçelerde T.C Kimlik numarası ve araç ruhsat bilgileri Tüzel kişiler adına düzenlenecek poliçelerde Vergi Kimlik numarası ve ruhsat bilgileri yeterli olacaktır.

Rent A Car Kasko yaptırabilmek için araç sayı sınırı bulunmamaktadır yani Gerçek kişiler veya Tüzel kişiler adına bir araç için poliçe düzenlenebilir.

2- Rent A Car Kaskoda Muafiyet Nedir? Rent A Car Kasko Muafiyetsiz Düzenlenebilinir mi?

Rent A Car Kaskoda muafiyet kasko hasarlarında olay başına sigortalıya düşen ödeme miktarı anlamına gelmektedir. Muafiyet oranı araç bedelinin %1’i, %2’si olabileceği gibi muafiyetsiz olarakta Poliçe düzenlenebilir. Muafiyetli veya Muafiyetsiz düzenlenen kasko Poliçelerinde aracın kiralayan tarafından çalınması ( emniyeti suistimal ) hasarlarında % 25 muafiyet uygulanmaktadır.

3- Muafiyet Oranı %1 veya %2 Ne Anlama Gelir ?

Muafiyet oranı, kasko hasarlarında sigortalıya düşen ödeme miktarıdır. % 1 muafiyetli düzenlenen poliçelerde hasar başına araç bedelinin % 1’i sigortalı tarafından ödenir. Örneğin 20.000 TL araç bedeli olan bir Rent A Car kasko poliçesinde %1 muafiyet olsun. Bu araç için kaza başına 200 TL sigortalı tarafından ödenecektir. Yani 2.000 TL lik bir hasar durumunda Anadolu Sigorta 1.800 TL hasar ödemesi yaparken, Sigortalıya 200 TL lik bir ödeme düşecektir. Aynı durum % 2 muafiyetli Rent A Car Kasko Poliçesinde meydana gelirse Anadolu Sigorta 1.600 TL öderken Sigortalıya 400 TL lik bir ödeme düşecektir.

Muafiyetli düzenlenmiş poliçelerde hasar tutarından ;

% 100 rüculu durumlarda muafiyet kesintisi yapılmaksızın,

% 75 rüculu durumlarda muafiyetin % 25’i kadar kesinti yapılarak,

diğer durumlarda ise muafiyetin tamamı kadar kesinti yapılarak, kasko hasar ödemesi yapılmaktadır.

4- Muafiyetli Poliçenin Ne Avantajı Vardır ?

% 1 muafiyetli düzenlenen Poliçelerde % 20 Kasko İndirimi uygulanırken; % 2 muafiyetli Poliçelerde % 40 Kasko indirimi uygulanacaktır. Ayrıca muafiyetli Poliçeler Yol yardım ve asistans hizmetlerden ve Mini Onarım hizmetlerinden muafiyetsiz yararlanabileceklerdir.

5- Rent A Car aracına Hususi Kasko Yaptırmanın Sakıncaları Nedir ?

Sigorta primleri Risklere göre belirlenir ve müşteri beyanıyla Poliçe yapılmaktadır. Hususi araç ile Rent A Car araç arasında var olan Risk farkı sigorta primlerinin hesabında kullanılan Risk çarpanlarınıda değiştirmektedir. Rent A Car araca Hususi araç kaskosu yaptırılması ve aracın kasko hasarlarına uğraması halinde, bu durumun anlaşılmasıyla sigortacının hasar ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar yada eksik ödeme yapma hakkı doğar. Bu durumun sebebi ise Sigortalının, Sigortacıya eksik yada hatalı bildirim yapması ve bilerek veya bilmeden haksız kazanç elde etmesidir.

Hususi Kasko Sigortalı araçların uğrayacağı büyük hasarlarda veya tam hasarlarda aracın ruhsat sahibi Gerçek kişiler ise kişinin kendisi veya birinci derece akrabaları, ruhsat sahibi şirket ise Şirket Sahibi ve Çalışanları kazaya karışan aracın sürücüsü değil ise hasar dosyası incelemeye gitmektedir. İnceleme sonucu aracın kiralık araç olarak kullanıldığı ispat edilirse sigortacının hasar ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar yada eksik ödeme yapma hakkı doğar. Rent A Car Kasko ibareli Poliçelerde ise bu durumla karşı karşıya kalınmamaktadır.

6- Rent A Car Kaskoda Maddi ve Manevi Tazminat Talepleri Ödenir Mi ?

Anadolu Sigorta Rent A Car Kasko ile 3. kişilere verilen zaralarda Maddi Tazminat talepleri Sınırsız, Manevi Tazminat Talepleri ise 2.500.000 TL ile teminat altına alınmaktadır.

7- Rent A Car Kaskoda Çekici ve Yol Yardım Hizmeti Var mıdır ?

Rent A Car Kasko Poliçesi sahipleri çekme ve çekilme işlemlerinden muafiyetsiz olarak yararlanabilmektedir. Araç kapılarının kilitli kalması durumunda çilingir hizmeti verilmektedir. Ayrıca, aracın kazası veya arızalanması durumunda araçta bulunanların seyehatlerine devamı, ikamet adreslerine geri dönüşü veya Otel ve Konaklama masraflarının karşılanması gibi hizmetlerden de yararlanılabilinir.

8- Hasar veya Kaza Durumunda İkame Araç Hizmeti Var mıdır ?

Rent A Car Kasko Poliçelerinde ikame araç teminatı bulunmamaktadır.

9- Rent A Car Aracın Kiralayan Tarafından Çalınması Teminata Dahil midir ?

Kiralık Aracın Kiralayan tarafından çalınması teminata dahildir  ( % 25 tenzili muafiyet uygulanmaktadır). Bu durum resmi kayıtlara hırsızlık olarak değilde emniyeti suistima olarak geçmektedir. Anadolu Sigorta Rent A Car Kaskoda Özel Şart Kısmında bu durum belirtilmektedir.

10- Rent A Car Aracı Kullanan Kişinin Alkollü veya Uyuşturucu Madde Kullandığı Tespit Edilen Kazalarda Hasar Ödemesi Yapılır mı?

Bu durumda hasar ödemesi yapılmaz.

11- Kaza Durumunda Aracın Çalışmaması Nedeniyle Uğrayacağım Zararlar Karşılanır mı?

Kullanım Gelir Kaybı Teminatının alınmasıyla kazaya uğrayan aracın çalışmadığı günler teminat altına alınır. Bu teminatın kullanılabilmesi için hasar bedelinin araç değerinin % 25’inden fazla olması gerekmektedir ( Tam hasarlarda bu teminat kullanılamaz ).

Gündelik azami limit 45 TL ve günlük limitin 10 katı olay başı limitiyle ve Olay Başı Limitin 3 katı Yıllık Azami Limitle aracınızın çalışmadığı günler güvence altında.

Gündelik Tazminat          : 45 TL

Olay Başına Azami Limit  : 450 TL

Yıllık Azami Limit            : 1,350 TL

Kaynak: Halk sigorta.