whatsapp

Oto Kiralama Süreleri

Özel araçlar gerek iş yaşantısı gerekse özel yaşantımızın vazgeçilmez birer parçası haline gelmiştir. Özel araçlar bizi toplu taşıma araçlarının kalabalığından kurtarmakla kalmaz, ayrıca gideceğimiz yere daha hızlı şekilde ulaşmamızı sağlar. Hatta öyle ki bazı durumlarda bazı durumlarda daha karlı bir ulaşım şekli olduğunu söylemek bile mümkün. Mesela kalabalık bir ailenizin olması durumunda toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlamak istediğinizde hem zorluk yaşamanız hem de daha fazla masraf yapmanız kaçınılmazdır. Bu ve bunun gibi olumsuzluklar göz önünde bulundurulduğunda özel araçlara olan talep giderek artmaktadır. Hal böyleyken neredeyse her ailenin en az bir aracı olduğu tespitini yapmak da mümkündür.

Şahsına ait bir aracı olmayan ya da olduğu halde bazı özel durumlarda kendi aracını yeterli görmeyen kişilerin yöneldiği ilk adres oto kiralama firmaları olmaktadır. Firmaların sunduğu uygun fiyatlar, seçmekte zorluk yaşatacak kadar geniş araç yelpazesi araç kiralama işini son derece ilgi çekici hale getirmeye yetiyor da artıyor bile. Pek çok sebebe bağlı olarak araç kiralamaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunların başında uzun yol seyahatleri gelmektedir. Özellikle kalabalık olarak çıkılacak seyahatlerde özel araçlar hem rahat hem de maliyetinin toplu ulaşım araçlarına göre daha makul olması nedeniyle ilk tercih araç kiralama firmaları oluyor. Bir oto kiralama firmasına giderek ihtiyacınıza, zevkinize ve bütçenize uygun olan araçları inceleyerek kriterlerinize uyan araçlardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. İlk olarak seçeceğiniz firmanın güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Güven vermeyen bir firmayla çalışmanız halinde çıkabilecek olumsuzluklar can sıkıcı olabilir. Bu nedenle araç kiralamaya karar verdiğinizde iyi bir araştırma yapmanızda fayda var. Daha sonra ihtiyaçlarınıza en uygun aracı seçtiğinize emin olunuz. Ve bu aracın tüm bakımlarının tam olmasına dikkat edin. Kimse kendinin de olsa kiralamış da olsa aracıyla yolda kalmak istemez. Bakımları zamanında ve tam yapılmayan araçlarla yolda kalma riskiniz artar. Hem can hem de mal güvenliğiniz riske atılış olur. Hangi firmadan, hangi aracı kiralayacağınıza karar verdiğinizde bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu prosedürlerin başında oto kiralama firmasının sizden istediği evraklar gelmektedir. Bu evraklarda eksik olduğu durumda araç kiralama işleminiz yarım kalacaktır. Firmadan firmaya farklılık göstermekle birlikte standart bazı evrakları belirtecek olursak;
En az iki yıllık ehliyet (Bazı firmalar 3 yıllık olmasını istemektedir)


Nüfus cüzdanı
Aracı kiralayacak kişinin adına kayıtlı ikamet adresinin bulunduğu bir adet fatura
Bu evrakları araç kiralama firmasına sunduğunuzda araç kiralama işleminiz başlatılır. Sonrasında bir sözleşme düzenlenmesi ve imzalanması gerekir. Bu sözleşme her iki tarafında haklarını korumaya yönelik yapılır. Bu sözleşmede belirtilmesi gereken başlıkları da şu şekilde sıralayabiliriz.
Kiralanacak aracın marka ve modeli
Kiralama süresince aracı kullanacak kişilerin isimleri
Aracın ne kadar bir süre için kiralandığı
Aracın hangi tarihte teslim alınıp, hangi tarihte teslim edileceği
Araç kiralama için ne kadar ücret ödeneceği
Ödenen ücrete hangi hizmetlerin dahil olduğu
Genel anlamda bu ve buna benzer detayların yer aldığı sözleşme karşılıklı okunarak imzalanır. Aracı kiralayan kişinin sözleşmede yer alan detaylara titizlikle uyması gerekir. özellikle aracı kiralama süresi oldukça önemlidir. Sürenin bitiminde mutlaka aracı anlaşmaya uygun bir şekilde teslim etmeniz gerekir. Süreyi uzatmak istemeniz halinde aracı kiraladığınız firmayla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Filo kiralama işlemlerinde araç kiralama süreleri farklılık göstermektedir. firmalar arasında farklılık göstermekle birlikte filo kiralama süreleri en az bir ay olarak belirlenmektedir.